ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

"ΣΗΜΕΙΟΝ". Μία παρέμβαση στο χώρο της Θεολογίας

To ΣΗΜΕΙΟΝ, ξεκίνησε στις αρχές του 2002. Ήταν η πρώτη προσπάθειά μου για να ανοιχτώ στο ιντερνετικό διάστημα. Αφετηρία της  ήταν η πεποίθηση πως η Θεολογία πρέπει να βρει έναν  σύγχρονο τρόπο για να μιλήσει στον άνθρωπο, ώστε να μπορέσει αυτός να γνωρίσει τον ποιητικό και προφητικό της λόγο. Έτσι στις 12-12-2004 γράφαμε: 

"Η συνέχεια του "ΣΗΜΕΙΟΥ"

     Όταν στις αρχές του 2002 ξεκινήσαμε  την προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία θεολογική ιστοσελίδα, μοναδική μας φιλοδοξία ήταν να φανερώσουμε ότι η θεολογία είναι πάντα παρούσα, και ότι ο λόγος της, προφητικός και συνάμα ποιητικός, είναι πάντα επίκαιρος.
        Από τότε το "ΣΗΜΕΙΟΝ", όπως ονομάστηκε αυτή η προσπάθεια, πέρασε από την παιδική ηλικία και μεγάλωσε. Δεν αρνούμαστε ότι τα λάθη και οι παραλείψεις ήταν -και είναι- πολλά. Διδασκόμαστε όμως από αυτά και θέλουμε να πιστεύουμε πως, όσο περνάει ο καιρός το ΣΗΜΕΙΟΝ θα γίνεται όλο και καλύτερο.
        Ήδη το ΣΗΜΕΙΟΝ διανύει τη δεύτερη φάση της λειτουργίας του, μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας. Θα συνεχίσει και πάλι να ταξιδεύει και να ερευνάει τις σελίδες της θεολογίας. Όμως ταυτόχρονα θα κάνει στάσεις και στους σταθμούς της ιστορίας, που τους θεωρεί και αυτούς ενδιαφέροντες και σημαντικούς. Αν θα πετύχει ή όχι στις αναζητήσεις του, θα το κρίνετε εσείς οι φίλοι του.
   Ο συντάκτης του ΣΗΜΕΙΟΥ"

Αυτή η προσπάθεια, πιστεύω πως συνεχίζεται με τους "Θεολόγους του Μαυροπίνακα". Το blog παρέχει πιο άμεση επικοινωνία και μπορεί να ανανεωθεί κάθε στιγμή.  Σύντομα και εδώ θα δείτε καινούρια άρθρα  με τη φιλοδοξία να αποτελέσουν και αυτά μία "παρέμβαση στο χώρο της Θεολογίας".
Ο σύνδεσμος του ΣΗΜΕΙΟΥ είναι
Συνεχίζουμε λοιπόν αταλάντευτοι με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη  για τη θεολογία. Πιστεύοντας πάντα πως "Θεολογία σημαίνει διάλογος με το συνάνθρωπο"
Καλή Ανάσταση σε όλους
Νίκος Παύλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου