ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ


ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η αξία των Θρησκευτικών

Σε άρθρο της Μαρίας Παπουτσάκη στη σημερινή ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφονται τα εξής:

"Το δεύτερο μέτωπο που φαίνεται να ανοίγει με πολλές εστίες πυρκαγιάς είναι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο νέος τύπος λυκείου πυροδότησε ήδη σειρά αντιδράσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της ειδικής γραμματέως Θάλειας Δραγώνα, η οποία ηγήθηκε της επιτροπής που εισηγήθηκε την αφαίρεση της ιστορίας από τα υποχρεωτικά μαθήματα.
Το υπουργείο αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η ιστορία παραμένει υποχρεωτικό μάθημα, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και για τα θρησκευτικά. «Ανοιγμα νέου μετώπου με την Εκκλησία» είπε στην «Κ.Ε.» στέλεχος του υπουργείου, «θα είναι καταστροφικό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο». Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και για τα σχέδια να είναι προαιρετικά και τα μαθήματα της πληροφορικής, της βιολογίας και της φυσικής. Ετσι, προς το παρόν φαίνεται να «παγώνουν» οι αλλαγές και η ανακοίνωση των τελικών προτάσεων παραπέμπεται στην καλύτερη περίπτωση τέλος Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου."
Αυτό ακούγεται πολύ καλό. Θέλουμε όμως να τονίσουμε, για μία ακόμη φορά, πως τα Θρησκευτικά πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικά γιατί ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, και όχι για άλλους λόγους ή τυχόν σκοπιμότητες. Επιβάλλονται λοιπόν Νέα Αναλυτικά Προγράμματα, Νέα Βιβλία που να έχουν -επιτέλους- σύνδεση με την εποχή που ζούμε και τις αγωνίες των νέων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου